Eneco

Leidend in de energietransitie, leidend in reporting

Eneco is leidend in de energiesector en maakt de omschakeling naar duurzame energie mogelijk. Het verslag 2023 is op basis van een benchmarkonderzoek en een consultancytraject van CF Report uitgebreid met een waardecreatiemodel, ketenmodellen voor wind en zon en een visual voor herkomst van materialen. Ook is het profiel van Eneco verrijkt. Tevens zijn de material topics, gebaseerd op een dubbele materialiteitanalyse, visueel weergegeven met extra aandacht voor KPI’s, prestaties en het onderliggende Eneco-beleid. Deze structuur is een forse stap richting CSRD-compliancy.

Strategie

Aansprekende CEO-video

Leidend is de online reporting omgeving met een CEO-video. As Tempelman (CEO), vertelt hierin het verhaal van Eneco, verrijkt met datavisuals. De interactie tussen online reporting omgeving, de CEO-video en de pdf maakt het voor de lezer mogelijk om snel tot de essentie van de gewenste informatie te komen. Transparantie is hierbij het toverwoord. Het nieuwe landscape formaat van de pdf is binnen Tangelo geproduceerd.

Duurzame energie van iedereen
Samen met haar klanten en partners werkt Eneco aan de missie ‘Duurzame energie van iedereen’. Eneco produceert en levert niet alleen zelf steeds meer duurzame energie – de onderneming ontwikkelt ook producten en diensten waarmee consumenten en bedrijven zelf duurzame energie kunnen produceren, opslaan, gebruiken en delen. Met een omzet van bijna 8,4 miljard euro, 4.500 medewerkers in vier landen, vijf sterke merken en in totaal 15 deelnemingen, start-ups en scale-ups worden zowel de energietransitie als Eneco’s innovaties aantoonbaar versneld.

Touchpoints

Annual Report 2023

Online 2023

Cases