Specialisaties

Stakeholder engagement

Door de jaren heen is stakeholder management geëvolueerd tot stakeholder engagement. Verslaggeving dient niet meer als middel om belanghebbenden tevreden te houden, het wordt ingezet om gefundeerd draagvlak te creëren. Op die manier worden gestelde doelen een gezamenlijk belang en wordt realisatie sneller werkelijkheid. Bij CF Report adviseren we organisaties over hoe hun verslaggeving maximaal stakeholder engagement oplevert.

CSRD

CSRD staat voor Corporate Sustainability Reporting Directive en is de nieuwe Europese richtlijn die bedrijven verplicht om gedetailleerde informatie te verstrekken over hun prestaties op het gebied van duurzaamheid. Het doel hiervan is de transparantie en vergelijkbaarheid van duurzaamheidsrapportages te verbeteren. Bij CF Report helpen we bedrijven bij de integratie van CSRD-eisen in hun duurzaamheidsverslaggeving, maar we hebben ook alle kennis in huis om een uitgebreide GAP-analyse te maken waarin we hiaten of tekortkomingen identificeren en hieraan invulling geven. Daarnaast helpen we organisaties met het ontwikkelen van een CSRD-roadmap waarin de integratie tot 2025 overzichtelijk in kaart wordt gebracht.

Waardecreatie

Een goede duurzaamheidsstrategie is van cruciaal belang voor bedrijven die een positieve impact op zowel het milieu als de samenleving nastreven. CF Report begeleidt klanten bij het ontwikkelen en implementeren van een effectieve duurzaamheidsstrategie. We bieden ondersteuning bij het identificeren van de duurzaamheidsdoelen en belangrijker nog: we helpen bij het opstellen van concrete actieplannen. Dit doen we samen met de klant, indien nodig met specialisten uit ons netwerk.

Digitalisatie

Digital first is tegenwoordig een voldongen feit binnen reporting. Door de introductie van het European Single Electronic Format (ESEF) zijn bedrijven gedwongen over te stappen op een digitale oplossing voor het jaarverslag. Daarnaast zien wij ook een trend waarbij de reporting website, als integraal onderdeel van de corporate website, het primaire touchpoint wordt voor alle stakeholders. Merkbeleving gaat niet meer alleen over het product of dienst, maar ook steeds meer over prestaties op het gebied van duurzaamheid, mens en beleid. CF Report helpt bedrijven bij de creatie van nieuwe reporting websites of bij de transformatie van hun bestaande platforms naar een verhalende en overtuigende beleving die naadloos integreert in de bestaande corporate omgeving.

Impact rapportage

Impact rapportages zijn een essentieel instrument voor bedrijven die hun sociale en milieu-impact willen meten én communiceren. Een sterk creatief concept in combinatie met goed ontworpen visuals, stakeholder interviews en heldere content helpen deze impact rapportage naar een hoger niveau te tillen. Hiermee helpt CF Report bedrijven met het versterken van hun reputatie en om het vertrouwen te verkrijgen van zowel interne als externe stakeholders.

Benieuwd wat CF Report voor u kan betekenen? We komen graag met u in contact.

This is a staging environment