Build trust. Passing the bridge of dialogue.

Creating mutual commitments on challenges that can’t be solved individually: our view on stakeholder engagement.

Reporting gaat steeds meer over vooruitkijken. Over het bouwen aan vertrouwen en het creëren van voldoende draagvlak voor gezamenlijke doelen en strategieën.

Volgens ons is dat precies het doel van reporting. Of het nu gaat om de ‘Road to Paris’, om circulariteit of human rights… dit soort zaken raken altijd meerdere stakeholdergroepen en iedere stakeholder weer op een andere manier.

Om de gezamenlijke blik op de toekomst waar te maken, creëert u met reporting een helder en gefundeerd platform voor stakeholder engagement. Een trustbuilder waarop in- en externe stakeholders verbonden worden, waar zij impacts afwegen, ideeën uitwisselen en waar nieuwe initiatieven kunnen groeien.

 

Eensgezindheid ondanks uiteenlopende belangen

Hoe gaat een bank om met financed emissions? En hoe kijken maatschappelijke organisaties daar naar? Dilemma’s en risico’s vormen een steeds belangrijker onderdeel van reporting. Transparantie in overwegingen en het faciliteren van de dialoog over verwachtingen brengt stakeholders met uiteenlopende belangen dichter bij elkaar.

Felix Janssens – Creative Strategist

“Door met elkaar in dialoog te gaan én deze op gang te houden, komen ambities in versnelling. Wanneer doelen stakeholder-breed gedragen worden, ga je samen voorbij aan greenwashing en realiseer je échte impact.”

This is a staging environment