Project omschrijving

Eerste jaarverslag Universal Music Group (UMG)

Universal Music Group, Inc. (UMG) is de grootste ‘muziekfabriek’ ter wereld en ontwikkelt, produceert, verkoopt en distribueert opgenomen muziek via een netwerk van dochterondernemingen, joint ventures en licentiehouders. Universal Music Group bedient klanten wereldwijd. Met een totaal personeelsbestand van meer dan 9.500 medewerkers, kantoren in 60 landen en activiteiten in 200+ markten realiseert UMG een omzet van € 8,5 miljard.


Klant
Universal Music Group (UMG)

Jaarverslag
2021

Muziek is universeel

Muziek verenigt ons. Het is een ‘force for good’ die grenzen en grenzen overstijgt. Daarom staat bij Universal Music Group het bijdragen aan en vormgeven van cultuur centraal. De kracht van kracht van artisticiteit betekent veel voor de samenleving. UMG zet dan ook kennis en innovatie in om fans te helpen contact te maken met de artiesten en en hen te verbinden met de muziek waar ze van houden, op de manier die fans het meest aanspreekt.

Digitale technologie verandert het leven. UMG omarmt deze transformatie en pioniert met nieuwe diensten, platforms en bedrijfsmodellen om meer muziek op meer manieren bij meer mensen te krijgen. De innovatiecultuur van UMG betekent dat de onderneming verandering benut om innovators sterker te maken en nieuwe commerciële en artistieke kansen te creëren.

UMG is een ‘category of one’ – geen enkel ander bedrijf kan de kracht van UMG in opgenomen muziek, muziekuitgeverij, muziekmerchandising en op muziek gebaseerd visueel entertainment evenaren. UMG blijft bovendien nieuwe ontwikkelingen stimuleren in de dynamische en diverse muziekindustrie. Met activiteiten in meer dan zestig landen over de hele wereld, is UMG de universele thuisbasis voor artiesten, songwriters, innovators en iconische labels.

Jaarverslag 2021

CF Report trad op als adviseur op het gebied van Nederlandse rapportagevereisten en als designer en producent van het rapport. In de openingsparagrafen wordt het belang van muziek visueel uitgelegd. Met aantrekkelijke datadashboards worden de belangrijkste kerncijfers uitgelegd. Ook is er aandacht voor het profiel en de bedrijfsstructuur. In het eerste waardecreatiemodel van UMG wordt de toegevoegde waarde van het bedrijf op een visuele manier gepresenteerd. Belangrijke reportingonderdelen zijn zowel de merken en labels als de activiteiten van de verschillende business units. Omdat de muziekindustrie aan belangrijke veranderingen blootstaat, wordt aan issues als innovatie, technologie, R&D volop aandacht geschonken. Uiteraard wordt de financiële en niet-financiële informatie ontsloten. UMG loopt voorop in het nemen van zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en op basis van een logische rapportagestructuur is deze belangrijke boodschap in het rapport verweven.

Wilt u meer weten over integrated reporting?

Neem contact op met
Marjan Peters, Art director


06 – 41 57 55 57

Wilt u meer weten over de UMG case?

Neem contact op met
Pieter Koenders, Managing director


06 – 55 74 65 85

Scope CF

Strategisch reportingadvies
Integrated reporting
Online reporting
Teksten – interviews – eindredactie
Waardecreatie
Cases
Services en tools