Project omschrijving

Sligro’s uitdaging

Het trackrecord van Nederlands meest toonaangevende speler in voedselgroothandel en distributie is veel overtuigender dan in de reports tot op heden doorklonk. Sligro combineert twee businessmodellen, die van logistiek dienstverlener en van voedselgroothandel in één bedrijf; een bedrijf dat ook maatschappij kritische functies vervult waar het gaat om de bevoorrading van ziekenhuizen of andere publieke instellingen. De uitdaging is om in het jaarverslag het landenportfolio beter te structuren en het reporting beter te integreren in de corporate messaging en reputatie van Sligro Food Group. Met speciale aandacht om waardecreatie naar een hoger plan te brengen.


Klant
Sligro Food Group

Jaarverslag
2019


Winnaar Henri Sijthoff prijs 2020
2019

Eneco schakelt om

In het tweetalige geïntegreerde jaarverslag is voor het eerst de landen- en organisatiestructuur helder neergezet. Sligro groothandel is actief in Nederland en België met de Group als overkoepelende organisatie. Speciaal ontworpen profiel- en landendashboards expliciteren de afzonderlijke werkgebieden en prestaties.

Voor Sligro is een begin gemaakt met de ontwikkeling van een waardeketenmodel waar verantwoordelijkheid, invloed en impact op zijn ondergebracht. Samen met een waardecreatiemodel biedt het veel inzicht voor verschillende stakeholders rondom het bedrijf. Financiële- en duurzaamheidsresultaten zijn samengevat in dashboards.

Eneco schakelt om

Het jaarverslag heeft op basis van helderheid, eenvoud én volledigheid de Henri Sijthoff prijs 2020 gewonnen. Uit het juryrapport Henri Sijthofprijs:

“Sligro Food Group levert altijd een compact verslag, dat uitblinkt in eenvoud en helderheid, met de kerncijfers meteen aan het begin. Ondanks de compactheid biedt het een goed concurrentie-overzicht, inzicht in waardecreatie en een gedegen financiële analyse. Het is een geïntegreerd verslag met voldoende aandacht voor niet-financiële prestaties en de belangen van diverse stakeholders. Goed is ook dat het verslag van de raad van commissarissen benoemt waar het niet goed is gegaan en het anders had gemoeten – dat zie je zelden. Sligro geeft ook veel aandacht aan medewerkers: cultuur, aansturing, diversiteit, veiligheid en relatie met de OR. Ook blikt het bedrijf vooruit: op hoofdlijnen maar liefst vijf jaar.”

Het geïntegreerde jaarverslag is digital first: interactief en een liggend formaat. De landingspagina verschaft een helder overzicht in de key messages en functioneert als platform voor de diverse pdf’s. Uiteraard is het jaarverslag ook als drukwerk gepubliceerd.

Meer weten over Sligro?

Neem contact op met
Pieter Koenders, Managing director


06 – 55 74 65 85

Meer weten over Waardeketens?

Neem contact op met
Felix Janssens, Creative strategist


06 – 27 25 72 26

Scope CF

Integrated Report
Financieel jaarverslag
Inzet cocreatiesoftware
Online reporting
Cases
Services en tools
Services en tools