Project omschrijving

Continuïteit van én voor Sligro

Het trackrecord van Nederlands meest toonaangevende speler in de voedselgroothandel en distributie is veel overtuigender dan gedacht. Sligro combineert twee businessmodellen, die van logistiek dienstverlener en van voedselgroothandel in één bedrijf. Een bedrijf dat ook maatschappijkritische functies vervult waar het gaat om de bevoorrading van ziekenhuizen of andere publieke instellingen.


Klant
Sligro Food Group

Jaarverslag
2019-2021

Winnaar Henri Sijthoff Prijs
2020

Helderheid in structuur en prestaties

In het jaarverslag, in twee talen, is gekozen om te rapporten vanuit de landen- en organisatie­structuur. Sligro groothandel is actief in Nederland en België met de Group als overkoepelende organisatie. Speciaal ontworpen profiel- en landendashboards expliciteren de afzonderlijke werkgebieden en prestaties. Gecompleteerd met het duurzaamheids- en financiële verslag is het geïntegreerde jaarverslag voor het tweede jaar op rij helder en compact.

CF Report heeft het verslag verrijkt met tal van illustraties, dashboards en datastories. In het waardeketenmodel zijn verantwoordelijkheid, invloed en impact in samenhang bij elkaar gebracht. Samen met een waardecreatiemodel biedt het veel inzicht voor verschillende stakeholders rondom het bedrijf. Financiële en duurzaamheidsresultaten zijn samengevat in overzichtelijke KPI-dashboards.

Eneco schakelt om

Doorgegaan op de ingeslagen weg

Het jaarverslag 2019 heeft op basis van helderheid, eenvoud én volledigheid de Henri Sijthoff Prijs 2020 gewonnen. Uit het juryrapport Henri Sijthof Prijs:

“Sligro Food Group levert altijd een compact verslag, dat uitblinkt in eenvoud en helderheid, met de kerncijfers meteen aan het begin. Ondanks de compactheid biedt het een goed concurrentie-overzicht, inzicht in waardecreatie en een gedegen financiële analyse. Het is een geïntegreerd verslag met voldoende aandacht voor niet-financiële prestaties en de belangen van diverse stakeholders. Goed is ook dat het verslag van de raad van commissarissen benoemt waar het niet goed is gegaan en het anders had gemoeten – dat zie je zelden. Sligro geeft ook veel aandacht aan medewerkers: cultuur, aansturing, diversiteit, veiligheid en relatie met de OR. Ook blikt het bedrijf vooruit: op hoofdlijnen maar liefst vijf jaar.”

Het geïntegreerde jaarverslag 2021 is wederom digital first: interactief en een liggend formaat. De landingspagina verschaft een helder overzicht in de key messages en functioneert als platform voor de diverse pdf’s. Uiteraard is het jaarverslag ook als drukwerk gepubliceerd.

Eneco schakelt om

Met het jaarverslag heeft CF Report bijgedragen aan de transparantie en communicatie van het jaarverslag 2021. Dat hebben wij gedaan door bestaande content relevanter en meer visueel te maken en een compact reporting platform online te realiseren.

Meer weten over Sligro?

Neem contact op met
Brigit Stokman, Projectmanager


06 – 46 09 03 03

Meer weten over waardeketens?

Neem contact op met
Felix Janssens, Creative strategist


06 – 27 25 72 26

Scope CF

Integrated reporting
Financieel jaarverslag
Inzet cocreatiesoftware
Online reporting
Cases
Services en tools