Oranje Fonds

oranje header

Complete metamorfose op basis van criteria van De Transparant Prijs (PwC): bijzonder design, heldere structuur, kleurrijk
Ontwikkeling social impact meetinstrument: het Oranje Fonds verbindt
Doelstellingen 2019 en status realisatie 2016 in één visueel dashboard
Aparte dashboards voor de drie hoofdactiviteiten: toekenningen, campagnes en programma’s
Combinatie van infographics, iconen, doelstellingen, statusweergave én korte cases: helder en toegankelijk
Aantrekkelijke online responsive samenvatting: publieksjaarverslag 2016
Complete tekst

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Jaarlijks besteedt het € 30 miljoen aan zijn doelstelling waarvan bijna € 27 miljoen aan directe financiële bijdragen aan ruim 10.000 sociale initiatieven in Nederland en in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het jaarverslag 2016 kreeg een complete metamorfose op basis van criteria van De Transparant Prijs (PwC). De enorme impact die het Oranje Fonds heeft, werd visueel en in een heldere structuur zichtbaar gemaakt. Hiervoor werd een meetinstrument ontwikkeld: ‘het Oranje Fonds verbindt’. Het design van het verslag is onderscheidend en kleurrijk. De belangrijkste activiteiten van het Oranje Fonds – toekenningen, campagnes en programma’s – worden door een combinatie van infographics, iconen, doelstellingen, statusweergave én korte cases visueel, helder en toegankelijk gepresenteerd. Ook wordt de bijdrage van het Koninklijk beschermpaar – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima – pakkend en visueel weergeven. Dit maakt het jaarverslag tot een schoolvoorbeeld van reporting in de fondsen- en goededoelensector. Daarnaast realiseerde C&F tevens een aantrekkelijke online responsive samenvatting in de vorm van het publieksjaarverslag 2016.

Scope C&F: strategische opzet, structuur, tekst, ontwikkeling meetinstrument, design – inclusief alle pictogrammen, illustraties en visuals – online publieksjaarverslag, inclusief procesbeheersing en kwaliteitscontrole.

oranje 3
oranje 2
oranje 1