Project omschrijving

Impact is key

Invest-NL is een zogenaamde impact investor die investeert in duurzame en innovatieve projecten die bijdragen aan het duurzame Nederland van morgen. Door het weghalen van knelpunten voor groei en opschaling vergroten zij de investeringsbereidheid. Het totaal gecommitteerde investeringsvolume bedroeg in 2021 € 241 miljoen. Het totaal gecommitteerd kapitaal van Invest-NL bedraagt € 1,7 miljard.

Invest-NL creëert impact door niet alleen te financieren maar ook door advies en gedegen onderzoek te doen naar het financierbaar maken van business cases. Het maximaliseren van maatschappelijk rendement staat hierbij altijd centraal.  Op dit moment focust Invest-NL zich op zes aandachtsgebieden: carbonneutrale economie, biobased en circulaire economie, agrifood, deep tech, life sciences & health en investeringsfondsen.


Klant
Invest-NL

Jaarverslag
2021

Impact als bewijsvoering

Aan resultaten geen tekort. In het jaarverslag wat CF Report – in samenwerking met Report Company – tonen we aan de hand van talrijke investerings- en impactdata, investeringsstrategie en business cases de maatschappelijke waarde van Invest-NL aan. Tevens koppelden we de zes aandachtsgebieden aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de United Nations om zo de impact van de organisatie nog meer manifest te maken.

Online reportingplatform

Invest-NL vroeg CF Report ook voor de ontwikkeling van het online reportingplatform. Het platform bevat de belangrijkste onderdelen van het jaarverslag samengevat in een attractief ontworpen one pager website. De impactdata en de langetermijnimpact van Invest-NL krijgen hier extra aandacht. Bezoekers zijn in staat vanuit het platform de interactieve pdf te benaderen of te downloaden. Om het verslag zichtbaar te maken en stakeholders te verassen werd een interessante en impactvolle socialmediacampagne tot stand gebracht.

Wilt u meer weten over de Invest-NL case?

Neem contact op met
Edward Ouwerkerk, Art director


06 – 24 78 82 90

Wilt u meer weten over integrated reporting?

Neem contact op met
Pieter Koenders, Managing director


020 – 691 31 44

Scope CF

Strategisch reportingadvies
Integrated reporting
Online reporting
Waardecreatie
Cases
Services en tools