Project omschrijving

IMCD: A world of opportunities

IMCD is marktleider in marketing, verkoop en distributie van speciality chemicals en voedselingrediënten, onder andere voor de voedselindustrie, cosmetica en de farmaceutische industrie. Op basis van de expertise van de onderneming op het gebied van chemie en chemische processen voegt IMCD langetermijnwaarde toe aan de keten voor klanten, samenleving en investeerders. Het bedrijf heeft een omzet van ruim 3,4 miljard euro en is met ongeveer 3.750 medewerkers actief in meer dan vijftig landen wereldwijd.


Klant
IMCD

Jaarverslag
2018-2021

CF Report was verantwoordelijk voor het design, een helder overzicht van de belangrijkste resultaten via dashboards en een sterke visuele vertaling van de informatie in het verslag. Het waardecreatiemodel maakt inzichtelijk hoe IMCD vanuit haar missie & visie en activiteiten impact creëert. Het business model geeft dieper inzicht in business pijlers. Via storytelling komt de lezer meer te weten over de activiteiten van de business-units van IMCD en uiteraard is ook de nodige aandacht besteed aan de inspanningen van het bedrijf op gebied van duurzaamheid. De sterke groei van de onderneming wordt gevisualiseerd aan de hand van fraaie geografische groeivisuals. Het resultaat is een compleet, transparant en aantrekkelijk vormgegeven jaarverslag, geproduceerd binnen het Tangelo-contentmanagementsysteem. De pdf heeft CF Report interactief gemaakt waarmee een toegankelijke navigatie ontstaat.

Hiernaast realiseerde CF Report het design en content voor de indrukwekkende samenvattende microsite die veelvuldig door stakeholders wordt geraadpleegd.

CF Report is ook verantwoordelijk voor het design van het CSR Report van IMCD. Aan de hand van de CSR-pijlers van IMCD wordt een helder en visueel overzicht gegeven met dashboards, grafieken, datavisuals en verdiepende informatie.

Wilt u meer weten over de IMCD case?

Neem contact op met
Pieter Koenders, Managing director


020 – 691 31 44

Wilt u meer weten over CSR reporting?

Neem contact op met
Felix Janssens, Creative strategist


06 – 27 25 72 26

Scope CF

Strategisch reportingadvies
Teksten – interviews – eindredactie
Integrated reporting
IR-support – magazine – websitepublicatie
Inzet cocreatiesoftware
Cases
Services en tools