ESG – framework voor duurzaamheidsrapportage

De niet-financiële impacts van bedrijven samengevat in ESG staan steviger dan ooit op de agenda van regelgevers en investeerders. Environmental, Social en Governance (ESG) zijn de drie belangrijke secties om te meten hoe duurzaam en verantwoord een bedrijf is om acties en bijbehorende measures op te ontwikkelen. Een goed ESG framework verlaagt de risico’s en draagt bij aan waardecreatie. Geen aandacht besteden aan ESG is geen optie, zonder ESG framework heeft een bedrijf geen toekomst meer. Of, zoals Lao Tzu zei “if you don’t change your direction, you might end up where you’re heading”.

We krijgen steeds vaker de vraag van uiteenlopende ondernemingen en organisaties om een duurzaamheidsstrategie en -verslag te ontwikkelen en realiseren. Op basis van onze expertise hebben wij al voor een aantal klanten grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheidsrapportage.

Onlangs hebben wij voor Daiwa House Modular Europe het ESG-verslag 2021 ontwikkeld en gerealiseerd in samenwerking met TOSCA, tribe of sustainability change agents. Daiwa House Modular Europe, onderdeel van Daiwa House Group, is koploper op het gebied van modulaire bouwoplossingen. 


Geschreven door
Felix Janssens

Gepubliceerd op
9 november 2022

Daiwa House Modular Europe zet zich in voor een duurzame en circulaire waardeketen. In het verslag is de circulaire waardeketen voor het eerst gevisualiseerd en onderbouwd. Hiermee voelt het bedrijf zich verantwoordelijk voor alle gebruikte materialen en energie. Daiwa House Group hecht groot belang aan de veiligheid en het welzijn van de medewerkers, biedt flexibele en efficiënte oplossingen voor huidige en toekomstige maatschappelijke eisen. Waardecreatie en dubbele materialiteit zijn aan elkaar gekoppeld.

Op basis hiervan wordt per sectie op alle materiële onderwerpen gedetailleerd gerapporteerd: het beleid en de strategie, de relevante SDG’s, de roadmap 2021-2050, het actieplan om doelstellingen te bereiken en tot slot de prestaties. Daiwa House Modular Europe heeft met hun allereerste duurzaamheidsverslag een professionele en transparante reportingstap gezet. In het toegroeien naar digital reporting en dashboarding is online nu al een sectie ingericht.

Voor het Daiwa ESG Report 2021 was Tosca verantwoordelijk voor het contentplan en de contentproductie.

“ESG is een integraal onderdeel van onze strategie om een duurzamere toekomst te creëren. Voor de realisatie van ons ESG-rapport hebben wij in CF Report een ervaren en betrokken partner gevonden. De samenwerking met Tosca & CF Report is zeer succesvol gebleken. Kennis over de ESG-thema’s in relatie tot een aantrekkelijke presentatie vormde de basis voor een compleet en helder verslag. Met dit ESG-rapport kan Daiwa House Modulair Europe overtuigend de dialoog aangaan met bepalende stakeholders en onze rol als koploper in de sector waarmaken.”

– Michiel Gieben – Head of marketing & communication